AZM wordt dubbel zo groot

Nieuwbouw gaat AZM twee keer zo groot maken. Met dit bericht is AZM onlangs naar buiten gekomen. Het project startte in 2007. Twee nieuwe gebouwen en twee torens zullen verrijzen, voor een bedrag van
60 miljoen euro, kondigde AZM destijds aan. Het project had dit jaar (2012) af moeten zijn, maar kent enige uitloop. De torens staan er inmiddels, de bouw van een gebouw aan de zuidzijde start volgend jaar.

Naar de ene toren is onder meer het oogziekenhuis verhuisd, en in de andere zetelt nu het management. Het vrijgekomen deel in het oude gebouw geeft meer ruimte aan, onder andere, het hart- en vaatcentrum. In het zuidgebouw (70 miljoen) komen nieuwe operatiekamers, een MRI-centrum en een stuk laboratorium. In het noordgebouw (35 miljoen) van de overheidsorganisatie AZM komen bedrijven die onderzoeksresultaten gaan vermarkten en bedrijven die zich met preventie bezighouden. Preventie betreft het gezond houden van gezonde mensen.

L1 Radio neemt de kostenraming van de AZM-woordvoerder over en vermeldt ruim 100 miljoen; daar zitten de 20 miljoen van de twee torens niet bij. De AZM-woordvoerder vertelt dat het academisch ziekenhuis te Maastricht al enkele jaren bezig is een universitair medisch centrum te worden, en zegt dat het AZM, dat eind jaren '80 gebouwd is, niet meer aan de eisen van de huidige tijd voldoet. Over de verrijzing van het noordgebouw vermeldt hij dat die nog geheel in de planningsfase zit en dat daar op dit moment nog geen zinnig woord over te zeggen is.

Zorgvisie, de site voor beleid en management van de zorg, specificeert de uitbreidingskosten op 125 miljoen euro kosten (70+35+20). Dat is zonder de kosten van de grond, die had het AZM al aangekocht.

MGA | 23 november 2012